Mezoterapija kot oblika neinvazivnega pomlajevanja kože

6:50 dop

Categories:

Mezoterapija je posebna vrsta neinvazivnega pomlajevanja kože na obrazu, vratu, dekolteju ter na rokah. S pomočjo takšne metode lahko kožo globoko negujemo, stimuliramo sintezo kolagena  ter zmanjšujemo in gladimo površinske gube. Prav tako koži vračamo sijaj, vlažnost, ne nazadnje tudi elastičnost. Zaradi aktivnih učinkovin pa se je mezoterapija odlično izkazala tudi v vlogi učinkovite metode za izboljšanje kože lasišča, zmanjšanje prhljaja, mastnosti lasišča ter zmanjšanje izpadanja las. 

Tovrstna metoda je primerna tako za ženske kot za moške vseh starosti. Najpogosteje se prične uporabljati ob prvih povrhnjih gubah in ohlapnosti kože ter ob škodljivih posledicah pretiranega izpostavljanja kože sončnim žarkom. Za lasišče pa je pametno mezoterapijo uporabiti zlasti v primeru prhljaja, seboroičnega dermatitisa, srbenja pa tudi v primeru prekomernega izpadanja las.

Kako mezoterapija deluje

Mezoterapija je metoda, s katero se v kožo vnaša različne aktivne snovi. Te vplivajo na biostimulacijo preko vnetnega procesa, in to vse z namenom tvorbe novega kolagena v koži. Tehnike vnosa aktivnih snovi so lahko različne. Snovi lahko vnašamo ročno ali pa z dermarolerjem.

Pri ročnem vnašanju zdravnik aktivne snovi infiltrira na mesta, kjer je to najbolj potrebno. To lahko stori točkasto preko cele kože vratu in obraza ali pa na lasišče na prizadeta mesta. Z dermarolerjem pa je kožo treba najprej povaljčkati. Nato pa se jo premaže z aktivnimi snovmi.

Kakšna je koža po mezoterapiji

Posebni ukrepi po mezoterapiji niso potrebni. Na mestu posega rdečina ter oteklina mineta v roku enega dne. Prvi rezultati tovrstne metode so vidni že po prvi terapiji. Nato pa se stopnjujejo ob vsakem naslednjem posegu. Pacienti menijo, da je njihova koža po posegu veliko bolj sijoča, napeta pa tudi bolj spočita.

Vsekakor se mora mezoterapija za optimalni poseg večkrat ponoviti. V štirih zaporednih tednih se priporočajo tri terapije. Kasneje pa se za vzdrževanje na 3 mesece priporoča po 1 terapijo. Kljub temu pa za vse ni primerna mezoterapija.