Kako premagati spomladansko utrujenost

12:58 pop

Je tudi vas napadla spomladanska utrujenost in se vrtite v tem začaranem krogu? Sama spomladanske utrujenosti do letos nisem nikoli tako močno čutila, kot jo čutim letos. Najprej sem bila prepričana, da bom zbolela, ko pa so se ti dnevi vlekli in se moje počutje ni izboljšalo, sem kar hitro spoznala, da me daje spomladanska utrujenost.

Ker sem bila tako utrujena, se mi ni dalo niti ukrepati, takoj ko sem končala službo, sem odšla domov počivat. Tako so se vrstili moji dnevi. En dan pa sem spoznal, da tako ne bo šlo več naprej in da moram temu narediti konec. Začela sem iskati informacije, ki bi mi pomagale rešiti težavo in tako odšla na prvi sprehod. 

Lahko vam povem, da sem dobila tako, kot bi bila stara enkrat več, bila sem šokirana, kako, sem slabotna in brez energije. Tako sem vsak dan naredila 5 kilometrov. Prvi dan sem počivala skoraj vsakih 50 metrov, potem pa je bilo vsak dan boljše. Veliko sem naredila tudi na zdravi prehrani in na raztezanju. Tako sem se en mesec sprehajala, zdravo prehranjevala, predvsem je to bila hrana za moč in delala raztegovalne vaje. 

Ko vas doleti spomladanska utrujenost, je glavno to, da se ne zaležite, ampak nekaj naredite.

Priporočljivo je:

  • Gibanje,
  • Telovadba,
  • Raztezanje,
  • Zdrava prehrana,
  • Vitamini, minerali,
  • Dovolj tekočine.

Prepričana sem, da če boste sledili tem navodilom, vas bo spomladanska utrujenost kmalu zapustila. Je pa dobro, da za svoje zdravje poskrbimo že prej in tako se nas spomladanska utrujenost sploh ne more dotakniti.