3d modeliranje in tisk je bil moj najljubši predmet

9:36 dop

Categories:

Že od nekdaj je bila ena izmed največjih stvari, ki me je zanimala, 3d tiskanje. Tako pa sem se vedno želel naučiti te veščine, oziroma bolj kot 3d tiskanje, sem se želel naučiti 3d modeliranje, saj bi mi to omogočali, da bi lahko ustvarjal svoje objekte, katere bi lahko nato natisnil. 

No tako pa sem imel v srednji šoli to srečo, da sem v tretjem letniku imel na voljo izbirni predmet, imenovan 3d modeliranje in 3d tisk. Tako pa sem se takrat z največjim veseljem udeležil tega predmeta, saj me je to zelo zanimalo, ter bi mi to omogočilo, da bi se naučil te veščine, o kateri sem sanjal.

No tako pa smo se pri temu predmetu, večino časa učili zgolj 3d modeliranje. To pa zato, ker je bil cilj osvojiti to, saj ko imamo 3d model narejen, je tiskanje povsem enostavno, tako da je bilo bistveno se naučiti ustvarjati svoje modele. Tukaj pa je bilo pomembno še to, da nas je 3d modeliranje naučilo še, kako moramo postaviti ustrezne opore, saj jih veliko modelov v večini primerih rabi, ker 3d tiskalnik ne mora tiskati v zraku, torej da ne bi imelo že kakšne platforme pod sabo.

Tako pa je bil to nekako še najtežji del, s katerim smo se srečali, saj je bilo težko vedeti, kje postaviti opore, dokler se nismo lotili tiskanja.

3d modeliranje in tisk je bil moj najljubši predmet

No čez čas pa smo nato osvojili 3d modeliranje, kar pa je pomenilo, da je sledilo 3d tiskanje. Tukaj pa je lahko vsak izmed nas, natisnil nek objekt, ki smo ga naredili pri učenju za 3d modeliranje, tako da bi lahko videli, kako bi naša ideja na računalniku, dobila fizično obliko. V kolikor pa 3d tisk ni bil uspešen, pa smo lahko popravili svoj model, ter poizkusili še enkrat, tako da je vsak lahko s seboj domov vzel kakšen natiskan objekt.