Kako dolgo lahko traja odmaševanje kuhinjskega odtoka, če ga nepravilno čistite

Ste že kdaj videli, da voda v kuhinjskem odtoku ne odteka tako, kot bi morala in ste naredili odmaševanje kuhinjskega odtoka po svojih močeh, čez nekaj časa pa ugotovili, da niste naredili prav veliko. Tako sem je dogajalo nam. Nikakor nismo mogli rešiti odtoka, da bi voda pravilno odtekala, tako smo vsi vedeli, da je potrebno poklicati strokovnjaka, a smo s tem predolgo zavlečevali, ker smo vseeno upali, da se bo odtok odmašil sam od sebe. 

Žal se ni in na koncu je vseeno bilo potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka, ker drugače, bi se odtok popolnima zamašil. Iz dneva v dan je voda slabše odtekala in tako smo vedeli, da ni druge rešitve, kot da pokličemo strokovnjake. 

Še dobro, da smo jih poklicali pred zimo, ker drugače bi imeli problem z vonjavami, ker bi iz odtoka prihajal smrdeč vonj. Tako smo poskrbeli pravočasno, da je bilo narejeno odmaševanje kuhinjskega odtoka in mojster nam je povedal, da je odtok bil precej zamašen in da še dobro, da se nam ni vse skupaj popolnoma zamašilo. 

Sedaj smo še kako pozorni, kaj dajemo v lijak, ker odmaševanje kuhinjskega odtoka ni poceni. To kar smo počeli sedaj, sigurno ni bilo v redu, kajti prav nihče se ni obremenjeval, kaj vse je dal v lijak, tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo zamašil. Tudi mojster nam je to povedal, da naj le popazimo, kajti drugače bo ponovno prišlo do zamašitve in tako bo spet potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka in to po naši krivdi. 

Sedaj je problem rešen in tako imamo spet čist odtok. Čisto nekaj drugega je, ko voda tako hitro odteka, ne vem, zakaj smo tako dolgo čakali, da nismo že prej posredovali, ker je bilo še kako potrebno. Tako smo dva meseca ali še več imeli zamašen odtok, namesto da bi takoj naredili odmaševanje kuhinjskega odtoka in problem rešili še pred poletjem. 

Kaj je značilno za kovinske strešne kritine v obliki strešnikov

Na trgu so na voljo najrazličnejše strešne kritine, ki se med seboj razlikujejo predvsem po materialu, ne nazadnje tudi po sami velikosti ter obliki. Izbira kritine za določen objekt vsekakor ni tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled. Treba je namreč upoštevati kar nekaj dejavnikov. Izstopajo pa predvsem podnebne razmere, arhitektura objekta in ne nazadnje še ekonomičnost. Slednje pomeni, da je treba pri izbiri strešne kritine paziti na dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Zelo dobro se na primer obnese kovinska strešna kritina v obliki strešnika. Ta je namreč estetsko oblikovana, podobna pa je klasični betonski ali pa opečnati kritini. Obenem takšna vrsta strešne kritine združuje tudi lastnosti vseh omenjenih kritin, ponašajo pa se še z nekaterimi drugimi sila pomembnimi prednostmi.

Kritine za družinske hiše, nadstreške in še kaj

In zakaj so kovinske strešne kritine v obliki strešnikov tako zelo priljubljene? Takšne kritine so namreč primerne za družinske hiše, prav tako tudi za nadstreške za avtomobile, stroje, gospodarske objekte, ne nazadnje še za kmetijske objekte.

Glede na izjemno moderno obliko profilov tovrstne strešne kritine lahko uporabljamo tudi za snovanje sodobnih objektov. Združujejo namreč tradicijo pa tudi sodobno tehnologijo. Na izbiro je kar nekaj raznovrstnih oblik, kakovosti ter barv.

Kovinske strešne kritine so ena od najlažjih kritin na trgu

Za strešne kritine iz kovin je značilno tudi to, da so ena od najlažjih kritin, ki vam jih v tem hipu ponuja trg. Posledično so primerne tudi za strehe z malimi nakloni, prav tako za nekoliko starejše zgradbe s slabšo konstrukcijo, vetrovna območja, strehe z velikimi razponi in še bi lahko naštevali.

Proizvajalca tovrstne strešne kritine lahko najdete tudi na spletu, kjer vam na svoji strani predstavlja prav vse možnosti. Izbirate torej lahko med strešnimi kritinami iz kovin različnih oblik, kakovosti pa tudi barv.

Včasih ni dovolj, da je na tekmi športni semafor, saj ga je treba tudi razumeti

Le kako bi danes bila videti tekma, če ne bi obstajal športni semafor za predvajanje rezultatov ter odštevala čas. Verjetno bi bil komentator tekme še bolj glasen in zgovoren. Ampak, če pomislim je verjetno včasih tako bilo. Morda pa je tu padla ideja, da se izdela športni semafor, da lahko vsi vedno vemo, kakšno je stanje tekme.

Imam prijateljico, ki ima novega fanta in ker je igralec košarke, me je pred kratkim prepričala, da grem z njo na tekmo. Vseeno nista tako dolgo skupaj in ne želi na njegovo tekmo priti sama in ji tukaj malce pomagam. Če sem iskrena nikoli nisem bila velik ljubitelj tekem košarke, nogometa in podobno. Kakšni drugi športi so mi bili vedno bolj domači. Recimo plezanje. Tam sem vedno zelo vesela, da obstaja športni semafor, da lahko takoj vidim, kdo vodi v plezanju, saj so vsi tekmovalci vedno našteti. Tisti športni semafor je res ogromen. Pri košarki in nogometu se pa včasih tudi, če je vse na vidnem mestu, ne znajdem. Moji prijateljici pa, kakor opažam, gre to zelo dobro, saj jo je novi fant očitno zelo dobro izobrazil o tem.

Po ogledu tekme pa se lahko strinjam z njo, da je zelo dober igralec in da ima veliko potenciala. Res, da je celotna ekipa zelo dobra, saj se vidi, da so zelo dobro usklajeni in na trenirani. Seveda so tudi zmagali na tekmi. Sem bila kar začudena, ko je športni semafor kazal rezultate, da so tako zelo vodili, pred nasprotniki. Praktično nemogoče, da bi jih premagali. Pa so bili nasprotniki vseeno tudi zelo dobri, ampak očitno je bila ekipa, za katere igra fant od prijateljice res toliko boljši.

Moram reči, da tak ogled tekme ni bil slab, ravno nasprotno, bi z veseljem še kdaj šla pogledat, kakšno takšno tekmo. Zlasti sedaj, ko malo bolje razumem še košarkarski športni semafor, da mi ni treba konstantno nekoga spraševati, kaj točno se dogaja.

Naredil sem izpit za čoln in letos se bom prvič lahko vsak dan vozil po morju

Kako lepo je, ko poskrbiš pri sebi tudi za svoje želje. Tako sem jaz poskrbel za svojo željo, ki sem jo imel od lani, da naredim izpit za čoln, ker sem vedno hodil na morje skupaj s prijatelji in nikoli nisem bil te sreče, da bi sam imel čoln in šel na morje sam.

Tokrat se mi je želja uresničila. Preko zime sem delal po cele dneve, ker sem živel še doma, sem tako lahko prihranil kar nekaj denarja. Tako sem si na začetku leta kupil majhen čoln in naredil izpit za čoln. Ko človek sebi uresniči določene želje, je to res nekaj lepega. Kako dobro se počutiš v svoji koži in kako ponosen si sam nase, da ti je to uspelo.

Same priprave doma so potekale cel mesec prej, ker se moral kupiti tudi prikolico za čoln, saj sem čoln imel doma. Ko sem izstopil iz hiše in vsak dan videl ta moj čoln, sem imel lepe dneve, prav nič me ni moglo spraviti v slabo voljo, ker sem pričakoval poletje. Lahko rečem, da mi izpit za čoln ni bil težek, takoj sem ga naredil, ker so me stvari zanimale. Drugače bi bilo, če me stvari ne bi zanimale in bi se tako mučil z učenjem, tako sem izpit za čoln naredil, ker sem že vse vedel in razumel.

Poletje je prišlo, izpit za čoln je bil v denarnici, čoln je bil naložen in čas je bil za moj odhod na morje. Komaj sem čakal, da ga spustim v morje in parkiram. To poletje je bilo zame noro, ker sem vsak dan bil po več ur na morju. Meni je to bilo tako lepo, počutil sem se svobodnega. Kaj sem tako dolgo čakal, da sem naredil izpit za čoln in kupil čoln, to sem se pogosto spraševal.

Vse ob svojem času!

Ker pravijo, da je kurkuma zdrava

Moja tašča zelo nerada poizkuša nove stvari, po drugi strani pa si vse novosti, ki jih povejo po TV, zapiše na listek in shrani kot zelo pomembno. Tako je ne dolgo nazaj bil na TV, v jutranji oddaji prispevek o kurkumi in za kaj vse je kurkuma zdrava.

Ko sem prišla k njej na obisk, je ravno kuhala kosilo in takoj je izkoristila priložnost, da mi pove, kako je kurkuma zdrava. Ker je imela napisano na listku, si jo je kupila takoj naslednjič, ko je šla v trgovino. Tast se zraven kar smeji in malo dela norca iz nje, jaz pa ne vidim v tem nič slabega. Še posebno zato, ker tudi sama vem, kako je kurkuma zdrava. Nekateri jo tudi spijejo. V kozarec vode zmešajo žličko kurkume in popijejo. 

Tašča pa je kurkumo kupila bolj kot začimbo, zato, da jo dodaja jedem. Meni osebno zelo paše zraven piščanca in v razne omake. Naredi takšno posebno barva, ki vleče malo na rumeno in izboljša okus. Tako ubijmo dve muhi na en mah, saj poleg tega, da je kurkuma zdrava, imamo še odlično jed, zelo dobrega okusa in prijetnega videza.

Tudi sama jo uporabljam pri določenih jedeh, čeprav se je nisem navadila tako močno, da bi jo redno in vsakodnevno uporabljala, še posebno zato, ker se partner vedno jezi, ko zagleda rumenega piščanca in takoj ve, da je bila uporabljena kurkuma, čeprav je meni okus božanski.

Sploh ne vem, kdaj je kurkuma postala tako popularna. Zanjo sem izvedela šele par let nazaj in je nisem čisto takoj kupila. Potem sem izvedela, da jo sosed pije, kot sem zgoraj napisala in po nekaj mesecih, sem nanjo naletela v trgovini, ko sem iskala neke druge začimbe. Takrat sem jo prvič kupila in jo začela tudi sama uporabljati v vsakdanjem življenju. Priznam pa, da je še nisem pila, zato ne vem, kakšen okus ima kurkuma, ko jo spiješ.

Še vedno so kavbojke moj zasebni stil

Vedno sem nosil kavbojke, to je bil res moj stil, ki sem ga nosil leta in leta. Tako sem končal študij in začel iskati službo. Prej sem hodil na fakulteto za pravo in tako sem že vedel, da če bom iskal službo v svoji stroki, da bodo kavbojke verjetno odpadle in da bom moral nositi elegantnejša oblačila.

Tega me je bilo strah, ker si nisem predstavljala sebe v drugih oblačilih, zame so bile kavbojke tiste, v katerih sem se dobro počutil. Ko sem se tolažil s tem, da mogoče, pa ke najden službo, kjer bom lahko nosil kavbojke, me pokliče prijatelj in pove, da v odvetniški pisarni, potrebujejo kader.

Seveda sem šel takoj na razgovor in služba je bila moja. Že isti dan, so mi povedali, kakšen kodeks oblačenja imajo, tako da je to bil dan, ko sem nehal čez teden nositi kavbojke, kajti zamenjale so jih elegantne hlače.

Lahko samo povem, da sem bil jezen in da to ni bil moj stil, moral sem se navaditi. Prvi dan je že tako bil težek zame, vse je bilo novo, polno informacij, tako da sem v tistih trenutkih tudi pozabil, da kavbojke niso moj službeni stil. Minevali so dnevi in tako sem se počasi začel privajati na elegantni stil in počasi mi je postajal všeč. Da nisem več mešal stilov, sem službeni stil vzel tudi za zasebnega. Počasi sem se spreminjal, kavbojke so bile zgodovina, postajal sem resen človek, ki ima svoje življenje urejeno. 

Prišli pa so vikendi, ko sem bil prepričan, da bom komaj čakal, da elegantne hlače zamenjam za kavbojke, pa žal ni bilo tako, zamenjal sem jih za športna oblačila, tako da sem vedel, da so počasi kavbojke v moji omari odveč. Imel sem elegantni in športni stil, kavbojke pa so bile nekaj vmes. 

Otroci čez leto nosijo le še superge

Je vam tudi čudno, ko greste sredi zime po mestu in vidite mlade, da nosijo superge, ki so se včasih nosile le spomladi ali jeseni. Vse skupaj se je spremenilo in prav čudno je, ko človek vidi polno otrok sredi zime, kako imajo vsi obute superge, ker je to popularno.

Ne bom rekla, da so moji otroci izjema, je pa res, da jim pozimi malo zatežim, da vseeno v deževnih dneh ali pa ko sneži obujejo  kakšno bolj toplo obutev. Jaz pri tem vztrajam, ker sem že videla, da če hodijo v deževnih dneh v šolo v supergah, se slej ko prej prehladijo in potem so doma brez veze, ko bi lahko hodili v šolo.

Tudi sama sem rada oblečena moderno in tako tudi jaz obožujem superge, res pa jih ne nosim pozimi. Pozimi imam vedno obute tople čevlje, ker mi je tako cel dan toplo. Če pa me pozimi zebe v noge, potem me zebe povsod in še prehladim se pogosto. 

Časi so takšni, da so modne superge, zato jih nosijo res čisto vsi. Včasih si zaželim, da bi superge zamenjale kakšno drugo obutev, da ne bi vedno imeli le teh. Vendar kakor se prodajajo, bodo še vedno modne leta in leta. 

Moji otroci imajo doma trojne superge, kajti hitro se zgodi, da se ene zmočijo, posebej pozimi in tako drugo jutro niso niti suhe in tako še kako prav pridejo druge. Pri sinu sigurno, ker on nikoli ne gleda kje hodi in pozimi če dežuje, ko prihaja iz šole, so njegove superge sigurno mokre. Seveda kdaj pa kdaj še zanalašč skoči v lužo. Pa naj imajo otroci otroštvo, že tako smo jih vzeli veliko tega, tako da jaz raje kupim nove superge, kot pa da bi se kregala z njim, zakaj jih je zmočil in da jutri ne bo imel kaj obuti. 

Mezoterapija kot oblika neinvazivnega pomlajevanja kože

Mezoterapija je posebna vrsta neinvazivnega pomlajevanja kože na obrazu, vratu, dekolteju ter na rokah. S pomočjo takšne metode lahko kožo globoko negujemo, stimuliramo sintezo kolagena  ter zmanjšujemo in gladimo površinske gube. Prav tako koži vračamo sijaj, vlažnost, ne nazadnje tudi elastičnost. Zaradi aktivnih učinkovin pa se je mezoterapija odlično izkazala tudi v vlogi učinkovite metode za izboljšanje kože lasišča, zmanjšanje prhljaja, mastnosti lasišča ter zmanjšanje izpadanja las. 

Tovrstna metoda je primerna tako za ženske kot za moške vseh starosti. Najpogosteje se prične uporabljati ob prvih povrhnjih gubah in ohlapnosti kože ter ob škodljivih posledicah pretiranega izpostavljanja kože sončnim žarkom. Za lasišče pa je pametno mezoterapijo uporabiti zlasti v primeru prhljaja, seboroičnega dermatitisa, srbenja pa tudi v primeru prekomernega izpadanja las.

Kako mezoterapija deluje

Mezoterapija je metoda, s katero se v kožo vnaša različne aktivne snovi. Te vplivajo na biostimulacijo preko vnetnega procesa, in to vse z namenom tvorbe novega kolagena v koži. Tehnike vnosa aktivnih snovi so lahko različne. Snovi lahko vnašamo ročno ali pa z dermarolerjem.

Pri ročnem vnašanju zdravnik aktivne snovi infiltrira na mesta, kjer je to najbolj potrebno. To lahko stori točkasto preko cele kože vratu in obraza ali pa na lasišče na prizadeta mesta. Z dermarolerjem pa je kožo treba najprej povaljčkati. Nato pa se jo premaže z aktivnimi snovmi.

Kakšna je koža po mezoterapiji

Posebni ukrepi po mezoterapiji niso potrebni. Na mestu posega rdečina ter oteklina mineta v roku enega dne. Prvi rezultati tovrstne metode so vidni že po prvi terapiji. Nato pa se stopnjujejo ob vsakem naslednjem posegu. Pacienti menijo, da je njihova koža po posegu veliko bolj sijoča, napeta pa tudi bolj spočita.

Vsekakor se mora mezoterapija za optimalni poseg večkrat ponoviti. V štirih zaporednih tednih se priporočajo tri terapije. Kasneje pa se za vzdrževanje na 3 mesece priporoča po 1 terapijo. Kljub temu pa za vse ni primerna mezoterapija.

Tehnični pregledi vozila in vse, kar morate vedeti o njih

Tehnični pregledi vozila so izjemno pomemben dejavnik, ki vpliva na kakovost vozila pa tudi na vašo varnost med samo vožnjo. Če v tem hipu niste povsem prepričani, kdaj je čas za tehnični pregled vašega vozila, je datum tovrstnega prvega pregleda napisan na hrbtni strani prometnega dovoljenja. To velja za prvi tehnični pregled po registraciji. Za naslednje preglede pa je datum naslednjega napisan na potrdilu o opravljenem tehničnem pregledu.

Sicer pa so splošna pravila ta, da morajo biti prvi tehnični pregledi biti obvezno opravljeni, ko so vozila stara 4 leta. Naslednji pregled je na vsake dve leti, vse dokler vozilo ni staro osem let. Nato pa ga boste morali na tehnični pregled peljati prav vsako leto.

Priprave na tehnični pregled vozila

Vsekakor tehnični pregledi od vas zahtevajo nekaj priprav. Te bi morale biti enake kot na primer priprave na varno vožnjo. Takšne preglede torej ne smete jemati kot neko povsem nepotrebno formalnost, temveč naj bodo za vas pot do najbolj varne vožnje.

Na tehnični pregled vozila je torej treba pripeljati vozilo in ob tem predložiti prometno dovoljenje ter tudi dokument o skladnosti vozila in še soglasje k registraciji vozila. Če so omenjeni dokumenti dosegljivi tudi v elektronski obliki, jih ni treba posebej prilagati. Vsako vozilo mora biti za tehnični pregled redno vzdrževano, nepoškodovano pa tudi temeljito očiščeno.

Najdite ustreznega profesionalnega mehanika, ki bo poskrbel za redno vzdrževanje vašega vozila. Preden pa ga odpeljete na tehnični pregled naj vam temeljito pregleda dolge luči, zasenčene luči, osvetlitev registrske tablice, smernike, zavorne luči, delovanje zvočnega signala oziroma hupe, pnevmatike, stanje akumulatorja, kontrolo tekočine in brisalcev, vzratna ogledala, stanje varnostnih pasov, prisotnost obvezne opreme, ne nazadnje tudi tlak v rezervni pnevmatiki.

Preden odpeljete vozilo na pregled preverite še vso potrebno dokumentacijo. Veste, katero vrsto dokumentacije zahtevajo vozniški tehnični pregledi?

Ko ravno med prazniki poči vodovod

Sem vodovodni inštalater po poklicu. Obožujem svoje delo in rad popravljam vodovod od jutra do večera. Dela imam veliko, saj polagam vodovod tudi po hišah in imam pogodbo s podjetjem, ki vodovodne cevi polaga tudi po večjih poslovnih objektih.

Ker sem privatnik in vodovod popravljan preko s.p. – ja, se odzovem tudi na privatne klice in klice, ki jih dobim od popolnih neznancev, saj so jim zadovoljne stranke, dale moj kontakt.

Tako se je zgodilo tui med novoletnimi prazniki, ko sem si nameraval vzeti malo odmora in praznike preživeti v krogu domačih. Ravno za božič, ob 18h zvečer zazvoni telefon. Prestrašena ženska na drugi strani slušalke govori, kakšne težave ima in še predno se zavem, že držim v roki ključe od avta in košaro z orodjem. Žena me čudno pogleda in uspem ji reči samo, da je gospe počil vodovod in ima poplavo v kuhinji.

Žena k sreči ni preveč spraševala, saj ve, da če bi njej počil vodovod, pa še na tak večer, bi norela po hiši. Veliko dela je še za postoriti pred božično večerjo, sploh če pride na obisk ožja družina. Zato ni imela nič proti, da sem gospe priskočil na pomoč. 

Za prvo pomoč sem zakrpal cev, vodo je morala natakati v kopalnici, saj sem vodovod v kuhinji zaprl. Z gospo sem se dogovoril, da bom prišel pogledat naslednji dan, kljub temu, da je bil praznik, ker bi na današnji večer bil rad z družino. Seveda se je gospa strinjala, saj je tudi sama pričakovala obiske.

Kljub temu, da je bil praznik, sem imel vse potrebno orodje in naslednji dan popravil vodovod pri prijazni gospe, ki kar ni vedela, kako bi se mi zahvalila, zato nas je kar s celo družino povabila na kosilo.