Po letih trdega dela ugotavljam, da je moj imunski sistem še vedno iz dneva v dan boljši

Po letih trdega dela ugotavljam, da je moj imunski sistem še vedno iz dneva v dan boljši

Moram reči, da je moj imunski sistem zelo neprebojen zadnje čase. Kljub temu da se mi na trenutke dozdeva, da ni tako potem, vidim, da je tako. Velikokrat sem namreč med ljudmi in sem ter tja se vseeno najde kdo, ki se mu vidi, da ni čisto zdrav. Nikoli sicer ne vem, ali je to nekaj, česar se lahko nalezem ali ne, ampak vseeno se mi pa nikoli ne godi, da bi se tudi mene kaj lotevalo. Potem recimo vidim, da je imunski sistem tudi zelo dober, saj zelo dobro prenašam malo spanja, ko imam, kakšne večje projekte v službi. Tega imam zadnje čase kar precej in res nikoli ne vem točno, kdaj bo tega konec. Včasih se kar nalaga in nalaga in poem ugotovim, da v celem tednu noben dan nisem spala več kot pet ur, kar je v resnici premalo za moje telo, ki ni več taro dvajset let. 

Tako, da je kar veliko stvari, ki testirajo moje fizično telo, ki pa že zelo dolgo niti malo ni popustilo in je vse preneslo ne samo komaj, da sem preživela, ampak z goro pozitivne energije. To je pa tisto, kar je najbolj pomembno pri tem, da je imunski sistem v zelo dobrem stanju. Tako, da lahko rečem, da sem za glavno sestavino za zelo dober imunski sistem odlično poskrbela. 

Ampak tukaj se vsekakor ne konča, saj so tukaj še hranila in podobne stvari, ki jih imam pa tudi že kar nekaj let pod skrbnim nadzorom. In šele po teh nekaj letih vidim, da je, sem naredila zelo dobro študijo v tem, saj se šele sedaj končno vse to kaže. In to, kar se kaže, se kaže, v zelo pozitivnem smislu. Tako, da ni le imunski sistem tisti, na katerem sem zelo dobro zgradila, ampak tudi še kaj drugega, kar se sedaj že opazi. …

Kupujejo se novi sandali, saj so obstoječi že skoraj pri koncu

Mislim, da si moram kupiti nove poletne sandale, ker so te, ki jih ima sedaj že čisto pri koncu. Jih imam pa že več kot ti leta in tudi zelo veliko sem jih nosila. Ne vem pa, kje naj kupim nekaj, kar je podobno tem, ki jih imam, saj točno takih zagotovo ne bom nikjer dobila. Škoda, ker so res lepe.

Kupujejo se novi sandali, saj so obstoječi že skoraj pri koncu

Do takrat bom verjetno morala hoditi v svojih supergah, ker me je zelo strah, da mi ne bodo sandali nekje vmes razpadli. Zadnjič je že delovalo, da vse skupaj visi na zelo tanki nitki, da se to lahko zgodi. Zato res ne upam več v njih nikamor. Kar pa pomeni, da moram v zelo kratkem času malce po trgovinah, da najdem kaj, kar bi bilo primerno za to, kar potrebujem. Najraje imam športno elegantne modele. Imam pa občutek, da je ravno to zelo težko najti. Ali so preveč športni modeli ali pa preveč elegantni. Kar mi pa niti najmanj ne ustreza.

Upam, da se je moda, kaj spremenila od svojega zadnjega nakupa sandalov in bom zelo hitro našla nekaj, kar mi bo zelo všeč. Ker če ne bo tako, že vem, kako bom v nedogled iskala nekaj, kar najverjetneje ne obstaja. Ali pa vsaj v Sloveniji ne obstaja. Ko sem pomislila na to, sem se spomnila, da morda ne bi bilo slabo, preveri še večje spletne trgovine, ki pošljejo po celem svetu in niso locirane v Sloveniji. Takoj sem odšla v iskanje, da morda že zdaj najdem nekaj in to naročim preko spleta.

 …

Sin je navdušen nad tem, kaj je brizganje plastike in kaj lahko iz tega nastane

Danes mi je sin razlagal, kako je bilo, ko so bili šolo v nekem podjetju, ki uporablja tehniko brizganje plastike za svoje izdelke. Opisoval mi je, kako je videti stroj in kako vse to izdeluje. Kakšno plastiko uporabljajo, kako se plastika stopi in vse okoli tega do najmanjše podrobnosti. Ko sem ga poslušala, sem si mislila le eno. No, super, sedaj je že najstniški sin pametnejši od mene. Sicer je pa to vseeno bolj moška tema in sem ga zelo hitro poslala k možu, da se onadva zmenita. Če pa o čem ne vem niti najmanjše informacije, je pa to zagotovo brizganje plastike in pa kakšne izdelke izdelujejo takšni stroji.

Ko je sin odšel za največjim nasmeškom na obrazu do očeta, sem si prav oddahnila, ker res nisem vedela, kaj bi lahko komentirala na to nazaj. Čez nekaj časa se je vseeno vrnil in mi ves navdušen pokazal en manjši izdelek, ki nastane s postopkom brizganje plastike in jih izdeluje stroj, katerega so danes videli. Niti ne vem, kaj je bil ta izdelek in za kaj se uporablja. Če ne bi imela moža, ne vem, kako bi se znašla v tej situaciji, ko bi mi sin razlagal o tem, kaj je brizganje plastike in vse okoli tega. Je pa verjetno tudi res, da če ne bi imela moža, ne vem, če bi sin šel po podobni poti kakor mož. Ker se mož ukvarja z elektroerozijo, mislim, da se je tega interesa nalezel od njega. Ko je bil še majhen, ga je zelo velikokrat spraševal, kaj dela v službi in za kaj je kaj, ker je vse popolnoma drugačno od vsega, kar je navajen. Sedaj pa seveda hodi po njegovih stopinjah in se še bolje razumeta kakor prej. Verjetno ne ve toliko o tem, kaj je brizganje plastike kakor sin ta trenutek, ampak več, kot jaz ve zagotovo, ker mislim, da se se tudi oni to učili v srednji šoli.

Sin je navdušen nad tem, kaj je brizganje plastike in kaj lahko iz tega nastane

Ljubiteljica bele čokolade

Kdor me pozna, ve, da sem pravi sladkosned. Verjetno to izdajajo tudi moji kilogrami, se rada pošalim na svoj račun. Preprosto obožujem okus bele čokolade. Velikokrat dobim vprašanje, zakaj ravno bela čokolada, kaj je tako posebnega pri tem okusu. Žal na to vprašanje ne znam odgovoriti, saj se občutkov, ki jih doživljam ob sladkanju z belo čokolado, ne da opisati z besedami.

Ob okušanju se v ustih ustvari prava harmonija okusov, ki me čisto prevzamejo. Zanimivo je tudi to, da nad klasično temno čokolado nisem tako navdušena. Okus temne čokolade je popolnoma drugačen in se ga ne da primerjati z belo čokolado. Moja velika strast je obisk domačih čokoladnic tako pri nas kot tudi drugje po svetu. Lahko se pohvalim, da sem obiskala že kar nekaj priznanih evropskih čokoladnic, od majhnih do zelo velikih. Nekatere so me navdušile, druge malo manj, čisto odvisno. Najbolj uživam, ko me okus bele čokolade vedno znova preseneti. Tudi letošnje poletne počitnice bom namenila za raziskovanje tujih čokoladnic. Tega se zelo veselim, saj se vedno naučim kaj novega.

Ljubiteljica bele čokolade

Imam tudi že kar nekaj priporočil, kje bi lahko našla najboljše slaščice narejene prav iz bele čokolade. Velikokrat se rada pošalim in povem, da je zelo dobro imeti ob sebi ljudi, ki so prav tako veliki ljubitelji bele čokolade. A vseeno se naš okus med seboj razlikuje. Zanimivo, kajne? Za konec bi rada le poudarila, da je uživanje čokolade zdravo, vendar v pravi meri. Pri uživanju čokolade je potrebno biti zmeren, saj sladkor škoduje našemu zdravju.…

Pozdravljena putika in zanimiva misel

Minila sta dva tedna in putika je končno izginila. Na žalost pa tudi hribi, na katere sem imela namen iti in na katere so tudi vsi šli brez mene, ker so bili že vse dogovorjeni. Morda bom lahko šla naslednje leto, če se bomo zopet dogovorili, ampak to se bo vedelo žele čez slabo leto. Kljub temu da imamo še veliko hribov načrtovanih, mi je pa vseeno kar malce neprijetno, ker sem tole tako nepričakovano zgrešilo. Ampak je bila putika vseeno tako boleča, da ne bi prehodila niti enega kilometra brez bolečin. Če bi pa šla na tisti hrib, bi se pa lahko še bolj vnelo vse skupaj. Lahko bi bilo ceno nevarno, da ne bi normalno prišla nazaj domov.

Brez noge zagotovo ne bi rada ostala samo zato, ker ne bi želela počakati dva tedna doma pred televizijo, da se mi putika pozdravi. Hribi bodo že počakali. Moja noga se je pa tudi pozdravila. Vseeno me malce boli pri srcu, ker sem gledala tiste razglede samo po fotografijah in nisem bila tam. Ampak kaj naj? Morala se je najprej pozdraviti putika, šele potem sem pa lahko razmišljala o hoji. Še po stanovanju sem bolj šepala kakor pa hodila. Morda jih pa uspem prepričati, da gremo prej kakor pa čez eno leto zopet na ta hrib. Ali pa najdem kakšno drugo ekipo. Saj ni nujno, da moram samo z eno ekipo hoditi okoli. Tudi ostali vem, da menjajo ekipa in sem ena izmed redkih, ki tega ne dela. Pa niti ne vem, zakaj.

Pozdravljena putika in zanimiva misel

Ko sem to razmišljala, sem res ugotovila, da samo s to ekipo hodim že več kot pet let okoli in bi morda res lahko malce zamenjala. V tej ekip tudi niso vedno isti udeleženci, ker se menjajo po skupinah. Morda je pa vseeno tale putika za nekaj dobra.

 …

Zakaj bo v boju s klasičnim oblikovanjem kovin zmagala elektroerozija?

Ste že slišali, kaj je to elektroerozija? Morda ne, a dejstvo je, da gre za inovativen sodoben način oblikovanja kovin, ki spreminja način dojemanja tega dela, hkrati pa ponuja mnoge možnosti in rešitve, ki s klasičnim oblikovanjem niso mogoče. Poleg tega pa nosi še kup drugih prednosti.

Četudi zaenkrat še manj znana, elektroerozija vstopa tudi na področja izven oblikovanja kovin, saj strokovnjaki vsako leto odkrivajo več načinov, kako je to metodo mogoče uporabiti in prilagoditi raznovrstnim potrebam.

Način obdelave

Gre torej za način obdelave kovinskih materialov alternativen klasičnemu oblikovanju z orodji, ki se poslužujejo vrtanja, rezanja, brušenja, skobljanja itd. za odstranjevanje materiala. Pri postopku pod imenom elektroerozija pa se odstranjevanje delcev izvaja z električno energijo oziroma iskrenjem.

Za vzpostavitev potrebne električne energije je potreben obdelovani material, elektroda ter dielektrična tekočina. Med elektrodo in obdelovalcem je sproženo izjemno hitro, tisočkrat na sekundo, izmenjavanje vzpostavljanja in sproščanja električnega toka, kar rezultira v tem, da se delci obdelovanega materiala talijo in uparevajo. Tu je uporabljena dielektrična tekočina, ki hladi področje električnega pretoka, hkrati pa tudi odstranjuje delce, ki so bili odvzeti. Te se lovi v tako imenovane filtre. Tako bi se glasil poskus preproste razlage sicer zelo kompleksnega in zapletenega procesa, kjer je razvijalcem uspelo izkoristiti moč električnega toka na inovativen način.

Metoda prihodnosti

Čeprav bi bilo mogoče reči, da so rezultati obdelave z elektroerozijo podobni tistim s klasičnim oblikovanjem, je ključna prednost v natančnosti. Zaradi načina dela, je namreč mogoče oblikovati tudi izjemno majhne kovinske delce, kar je pomembno za razvijajočo se tehnologijo in tu leži tudi razlog za široko uporabnost elektroerozije.

Pomembno pa je omeniti še okoljsko noto. V časih, ko se srečujemo z vse bolj očitnimi posledicami globalnega segrevanja je namreč vsak premislek prehajanja v bolj zeleno življenje vreden časa in denarja. Pri oblikovanju kovine z elektroerozijo je za večje učinke porabljene manj energije, hkrati pa tudi drugi elementi postopka manjšajo negativne vplive na Zemljo. 

Kako premagati spomladansko utrujenost

Je tudi vas napadla spomladanska utrujenost in se vrtite v tem začaranem krogu? Sama spomladanske utrujenosti do letos nisem nikoli tako močno čutila, kot jo čutim letos. Najprej sem bila prepričana, da bom zbolela, ko pa so se ti dnevi vlekli in se moje počutje ni izboljšalo, sem kar hitro spoznala, da me daje spomladanska utrujenost.

Ker sem bila tako utrujena, se mi ni dalo niti ukrepati, takoj ko sem končala službo, sem odšla domov počivat. Tako so se vrstili moji dnevi. En dan pa sem spoznal, da tako ne bo šlo več naprej in da moram temu narediti konec. Začela sem iskati informacije, ki bi mi pomagale rešiti težavo in tako odšla na prvi sprehod. 

Lahko vam povem, da sem dobila tako, kot bi bila stara enkrat več, bila sem šokirana, kako, sem slabotna in brez energije. Tako sem vsak dan naredila 5 kilometrov. Prvi dan sem počivala skoraj vsakih 50 metrov, potem pa je bilo vsak dan boljše. Veliko sem naredila tudi na zdravi prehrani in na raztezanju. Tako sem se en mesec sprehajala, zdravo prehranjevala, predvsem je to bila hrana za moč in delala raztegovalne vaje. 

Ko vas doleti spomladanska utrujenost, je glavno to, da se ne zaležite, ampak nekaj naredite.

Priporočljivo je:

  • Gibanje,
  • Telovadba,
  • Raztezanje,
  • Zdrava prehrana,
  • Vitamini, minerali,
  • Dovolj tekočine.

Prepričana sem, da če boste sledili tem navodilom, vas bo spomladanska utrujenost kmalu zapustila. Je pa dobro, da za svoje zdravje poskrbimo že prej in tako se nas spomladanska utrujenost sploh ne more dotakniti.

Profesionalna in domača zaščitna oblačila

V resnici je prav vsako delo, ne glede na to, kje ga opravljamo, nevarno. Včasih smo na to še premalo pozorni, zato niti ne uporabljamo primerne zaščitne opreme. A ponekod na delovnih mestih je določena oprema za zaščito in varnost nujna. V nasprotnem primeru je delodajalec pa tudi delavec zato lahko celo kaznovan. Med tovrstno zaščito na primer sodijo tudi zaščitna oblačila.

Kategorija izdelkov, ki jih najdete pod imenom zaščitna oblačila, vključuje precej pester nabor najrazličnejših kosov oblačil. Med njimi so na primer hlače, puloverji, bluze, pajaci in še bi lahko naštevali. Skupni imenovalec za vsa zaščitna oblačila pa so zagotovo tudi najbolj kakovostni materiali, ki omogočajo obstojnost in trpežnost.

Kdo priskrbi zaščitna oblačila za profesionalno opravljanje dela

Praviloma mora za oblačila za varnost ter zaščito poskrbeti delodajalec. Če tega ne naredi, ga je vsekakor delavec dolžen opozoriti na to. V nasprotnem primeru sta za to oba lahko kaznovana. Po drugi strani pa moramo za zaščitno opremo doma poskrbeti sami.

Pri nas je kar nekaj dobro založenih specializiranih prodajaln, kjer so vam na voljo najrazličnejši izdelki, ki sodijo na področje zaščitne opreme. Med drugim lahko tudi za domača opravila v sadovnjaku izberete potrebno zaščito za glavo. V ta namen so vam na voljo različne čelade oziroma kape.

Zaščitna oprema tudi za ukvarjanje s športnimi aktivnostmi

Sicer pa so zaščitna oblačila na sploh ter ostala zaščitna oprema zelo dobrodošli pri vseh športnih dejavnostih, in to ne glede na to, v katerem letnem času jih opravljate ter ne glede na to, kako pogosto. Vedno, ko se na primer odpravljate na tek, poskrbite, da imate na sebi tudi vso primerno zaščitno opremo.

Pomembni so tudi različni dodatki, ki še bolj povečajo zaščito pa tudi varnost med delom. Kaj vse je na razpolago na tem področju, si lahko pogledate v eni od spletnih prodajaln z zaščitno opremo.

Kako sem po naključju stopila v telefonski marketing, kjer sem danes zelo uspešna

Vedno sem mislila, da nisem oseba za telefonski marketing, ko pa sem slučajno naletela, na možnost dela v klicnem centru, pa se je izkazalo za ravno obratno. Ker zelo rada govorim mi to delo že od samega začetka, ni delalo bistvenih preglavic. Nekaj tehnik sem morala osvojiti, ampak potem, ko sem se znašla tudi s prodajnim pristopom, je tudi prodaja zelo hitro stekla. Na začetku sem zelo dvomila vase ampak se je ta dvom zelo hitro razblinil, saj sem vse zelo lepo izpeljala.

Če bi vedela, da bo to zame nekaj tako enostavnega, bi se zagotovo že prej odločila za takšno delo, ampak dokler nisem poizkusila nisem mogla vedeti. Sedaj sem že več let zaposlena na tem delovnem mestu in glede na to, da je telefonski marketing trenutno zame zelo enostavno in uspešno delo, mislim, da ne bom tega menjala. Sicer pa, zakaj bi, le sem s tem zadovoljna in nimam večjih stresov na delovnem mestu. Imam utečen sistem in veliko stalnih strank, tudi če prejmem nov projekt, kjer se telefonski marketing, komaj začenja, se zelo hitro znajdem. Pogosto se tudi zgodi, da jaz uvajam koga v nov projekt, kar je tudi zelo zanimivo in predvsem drugačno, da se lahko izognem enoličnosti. Na ta način mi telefonski marketing, ni nikoli dolgočasen, ampak je zelo zanimiv.

Ravno zdaj začenjam z novim projektom. Skupaj s trem puncam, ki so nas določili, da izpeljemo en manjši projekt, smo ravno danes naredile načrt, kako se bomo tega lotile. Vsaka je dobila del seznama, ki ga bo preklicala. Pred tem smo se tudi dogovorile, kakšen prodajni pristop bomo imele, ki je prilagojen glede na storitev naročnika. Z jutrišnjim dnem začnemo s klici in potem bomo konec dneva imele sestanek, da preverimo, ali smo prav napeljale strategijo in po potrebi še kaj dodale, da bo telefonski marketing za naročnika zelo uspešen.

Kako dolgo lahko traja odmaševanje kuhinjskega odtoka, če ga nepravilno čistite

Ste že kdaj videli, da voda v kuhinjskem odtoku ne odteka tako, kot bi morala in ste naredili odmaševanje kuhinjskega odtoka po svojih močeh, čez nekaj časa pa ugotovili, da niste naredili prav veliko. Tako sem je dogajalo nam. Nikakor nismo mogli rešiti odtoka, da bi voda pravilno odtekala, tako smo vsi vedeli, da je potrebno poklicati strokovnjaka, a smo s tem predolgo zavlečevali, ker smo vseeno upali, da se bo odtok odmašil sam od sebe. 

Žal se ni in na koncu je vseeno bilo potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka, ker drugače, bi se odtok popolnima zamašil. Iz dneva v dan je voda slabše odtekala in tako smo vedeli, da ni druge rešitve, kot da pokličemo strokovnjake. 

Še dobro, da smo jih poklicali pred zimo, ker drugače bi imeli problem z vonjavami, ker bi iz odtoka prihajal smrdeč vonj. Tako smo poskrbeli pravočasno, da je bilo narejeno odmaševanje kuhinjskega odtoka in mojster nam je povedal, da je odtok bil precej zamašen in da še dobro, da se nam ni vse skupaj popolnoma zamašilo. 

Sedaj smo še kako pozorni, kaj dajemo v lijak, ker odmaševanje kuhinjskega odtoka ni poceni. To kar smo počeli sedaj, sigurno ni bilo v redu, kajti prav nihče se ni obremenjeval, kaj vse je dal v lijak, tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo zamašil. Tudi mojster nam je to povedal, da naj le popazimo, kajti drugače bo ponovno prišlo do zamašitve in tako bo spet potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka in to po naši krivdi. 

Sedaj je problem rešen in tako imamo spet čist odtok. Čisto nekaj drugega je, ko voda tako hitro odteka, ne vem, zakaj smo tako dolgo čakali, da nismo že prej posredovali, ker je bilo še kako potrebno. Tako smo dva meseca ali še več imeli zamašen odtok, namesto da bi takoj naredili odmaševanje kuhinjskega odtoka in problem rešili še pred poletjem.